over Flora & Fauna Expert      Contact            

   Determinatie

Matthijs Courbois heeft ervaring met het determineren van veel verschillende soortgroepen. Voor diverse onderzoeken is het nuttig als er een generalist beschikbaar is, met een goede basis in elke soortenrijke orde van insecten en ongewervelden. Voor het Laboratorium voor Entomologie en het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek werden bodemfauna en beestjes op planten gedetermineerd. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt aan spinnen, mieren en bodemfauna. Hij valideert Libellen en Plantengallen voor de NDFF en is actief lid van de NEV Mierenwerkgroep.

   What you see is what you get

Flora & Fauna Expert is de eenmanszaak van Matthijs Courbois. Als u Flora & Fauna Expert inhuurt, verzorgt Matthijs Courbois de projectleiding en organisatie. Bij grotere opdrachten of last minute oproepen verzamelt hij een projectteam van vaste samenwerkingspartners om het project toch mogelijk te maken. Flora & Fauna Expert staat voor deskundig, flexibel, overzicht en maatwerk. Klussen worden begeleid en uitgevoerd door deze zeer ervaren veldwerker en universitair geschoolde ecoloog.

   Flexibel & snel

Flora & Fauna Expert is flexibel. Vanwege de overzichtelijkheid van een eenmanszaak is het snel duidelijk of er morgen nog tijd is voor die Quickscan of Ecologische begeleiding. Vaak lukt het wel om deze week nog langs te komen.

   Deskundig

Matthijs Courbois is succesvol afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Docenten zijn onder de indruk van zijn grote praktische kennis en het vermogen om snel verbanden te leggen. Vooral veldkennis en het vermogen dit ook weer aan anderen door te geven worden bij zijn afstuderen geroemd. Zijn achtergrond is in het natuurbeheer en natuurwetgeving. Meer over zijn achtergrond staat onder CV. Door zijn deskundigheid is Matthijs Courbois onder andere gevraagd als validator voor NDFF en Waarneming.nl en haalde hij diverse ereplaatsen in de EIS Insectenquiz en de Toplijst op waarneming.nl.

   Ervaren

Matthijs Courbois heeft ervaring met beheersadviezen, het beoordelen van natuurkwaliteit, de Flora- en Faunawet, determinaties van lastige soorten, uitzonderlijke veldervaring en het geven van cursussen, onderwijs en lezingen.

   Meedenken

Efficiƫntie en effectiviteit zijn voor u als opdrachtgever van het grootste belang. Daarom is het inlevingsvermogen in de klant en diens bedrijfsprocessen zo belangrijk. Matthijs Courbois denkt graag met u mee om tot een effectieve oplossing te komen voor ecologische knelpunten. Door zijn brede kennis en ervaring is het bovendien mogelijk om zaken te combineren, waar u bij anderen vaak twee personen nodig heeft.

   Over de eigenaar

Van jongs af aan was Matthijs Courbois buiten te vinden, met boekjes over elke keer weer een nieuwe soortgroep. Zodoende heeft hij inmiddels een zeer uitgebreide kennis en veldervaring opgebouwd in planten, insecten, muizen, vleermuizen, amfibieƫn & reptielen, zoetwatervissen, slakken en plantengallen. Voor Wageningen Universiteit gaf Matthijs Courbois onderwijs voor 3 verschillende vakken. Hij leerde studenten een bosstructuur- en vegetatie-opname maken, insecten determineren en over de relaties tussen geologie, landgebruik en vegetatie. Naast het geven van onderwijs zelf organiseerde hij voor Biodiversiteit van Nederland het veldpracticum. Hij ontwierp en gaf nieuwe lezingen over Biodiversiteit, Biosystematiek, Libellen en Sprinkhanen en nieuwe practica over waterkwaliteit, bodemfauna en ecologische onderzoek. Hij verzorgde ook het rekruteren en begeleiden van nieuwe excursieleiders. Matthijs Courbois geeft regelmatig lezingen. De afgelopen tijd heeft hij lezingen gegeven over Natuurbeheer voor biodiversiteit op natte heides, Het effect van licht op ongewervelden, Lieveheersbeestjes en Plantengallen.